Architekty, Jiná perspektiva Kruh, Texty o architektuře 2015-2018

Knihu koupíte v 2 e-shopech od 310 Kč

Dobre-knihy.cz
310 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Booktook.cz
314 Kč
Skladem (dodání do 3 dnů)

Krátký popis
V pořadí už šestá publikace Kruhu přináší zajímavé rozhovory a texty o současné kvalitní architektuře bohatě doprovázené obrázky. Mapuje období let 2015–2018 a představuje na 35 architektonických studií z celého světa. Sborník je tematicky rozdělený na dvě části Architektky a Jiná perspektiva– první se věnuje výrazným ženám v architektuře, jako jsou Liesbeth van der Pol z Nizozemska, Kate Otten z Jihoafrické republiky, Anapuma Kundoo z Indie, Annette Gigon ze švýcarského dua Gigon Guyer nebo městská architektka Kodaně Tina Saaby a další. Druhá, obsáhlejší část představuje významné, převážně evropské architekty, kteří spoluvytvářejí obraz současné architektury. V publikaci jsou mimo jiné zastoupeny ateliéry Sergison Bates Architects z Velké Británie, Brandlhuber+ Emde, Burlon nebo Hans Kollhoff z Německa, švýcarští Christ & Gantenbein či Éric Lapierre z Francie. Texty a rozhovory se věnují problematice současného bydlení, stavbě budapešťského metra i muzeí ve Švýcarsku, stejně tak i práci architektů ve válečných územích či architektuře na pomezí umění. Tyto přesahy například zastupuje Alexander Brodsky z Ruska či Aristide Antonas z Řecka. Sborník dává čtenářům možnost se hlouběji seznámit se současnou architektonickou scénou prostřednictvím rozhovorů, teoretických textů i přepisů přednášek těch, kteří ji tvoří.
Výběr knih autora autorů kolektiv

Výběr knih vydavatele Kruh

Naše tipy


Třetí kniha gastronomické novinářky a televizní kuchařky Karolíny Kamberské navazuje na předchozí velmi úspěšné tituly Karolína, domácí kuchařka a Štěstí z kuchyně i na oblíbený televizní pořad o vaření na TV Prima. Autorka v této knize nazvané Jídlo jako vášeň s nadsázkou přiznává, že možná jídlu přikládá moc velký význam – ale považuje zkrátka za velmi blahodárné udělat si na jídlo čas a uprostřed stolu zapálit svíčku. V tomto svém přístupu k jídlu cítí Karolína spřízněnost se Středomořím, proto právě tam hledala inspiraci pro řadu receptů. Kromě toho kniha nabízí nápady, jak pohostit větší společnost přátel či partu malých děti - zkrátka každého, s kým se čtenář chce o svou lásku k jídlu podělit. Na každé stránce knihy na vás dýchne její přesvědčení, že jídlo si zaslouží pozornost, kterou si spousta jiných věcí nezaslouží. A že nemá cenu mrhat časem na internetu nebo u televize, když můžete připravit rodině a kamarádům nějakou lahůdku, kterou si pak společně užijete u krásně prostřeného stolu. Nemusíte s Karolínou ve všem souhlasit, ale můžete se nechat inspirovat. Její vášeň pro vaření je totiž nebezpečně nakažlivá.