Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K [E-kniha]

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Knihu Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K [E-kniha] aktuálně nelze zakoupit v žádném z porovnávaných e-shopů...

Krátký popis
Kniha: Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 2. díl: H–K; Autor: Vašák Jaroslav; – Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl?…

Zobrazit celý popis
Výběr knih autora Jaroslav Vašák

Zobrazit všechny knihy autora Jaroslav Vašák
Výběr knih vydavatele Viking

Zobrazit všechny knihy vydavatele Viking
Naše tipy


Co to meleš?
Klepla ho pepka, čumí jako puk, má něco za lubem, drž klapačku… Čeština je plná zvláštních úsloví a výrazů, které používáme v hovoru úplně automaticky, ale vlastně možná vůbec nevíme proč. A proto se známá influencerkaAneta Kostka rozhodla, že je čas to změnit a přijít všemu na kloub. Poctivě zapátrala a všechny své jazykové objevy shromáždila hezky na jedno místo– sem!Tahle kniha čtenářům polopatě vysvětlí, odkud se vzalo úsloví dělat křena, proč se Josefovi říká Pepa anebo kde má proboha původ rčení, že někdo brečí jako želva. Vždyť to nedává smysl! Knížka je navíc plná výmluvných ilustrací Hann Stinkové, takže až se tě zase někdo někdy zeptá, co to meleš, už z toho nikdy nebudeš jelen.